Wie zijn wij?
De Stichting ‘Begeleiden bij Burnout en Stress’ bestaat uit een bestuur en ca. 40 Coaches, gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met stress- en burnoutklachten. Samen vormen wij sinds 2007 een landelijk netwerk en zorgen via nascholingsdagen voor voortdurende professionalisering. Kennis en ervaring wordt onderling actief gedeeld. Zo versterken we onszelf èn elkaar en kunnen we optimale begeleiding bieden.
Wij zijn allemaal (minstens) HBO geschoold en gediplomeerd en aangesloten bij een of meerdere beroepsverenigingen. Naast het werken vanuit eenzelfde gedrevenheid en professionele houding brengt ieder ook een eigen begeleidingsexpertise mee.
Missie en visie
Onze Coaches staan voor een heldere en pragmatische aanpak. We kijken meteen wat gedaan kan worden om stressbronnen en stress te verminderen. Ook pakken we de diepere oorzaak aan. Omdat de oorzaken en de aanpak van de klachten in onze opinie niet los gezien kunnen worden van de omgeving, betrekken we – indien mogelijk – de organisatie bij het begeleidingsproces. Zo kunnen beiden, cliënt en organisatie, van elkaar leren en verder groeien
In balans brengen en waarderen
Tijdens de begeleiding wordt eerst aandacht besteedt aan energieopbouw om draagkracht en draaglast weer in evenwicht te brengen. Uitputting heeft vaak sluipend plaatsgevonden, zonder dat betrokkene het zelf echt in de gaten had en heeft een flink (niet altijd zichtbaar) effect op het fysieke gestel. Het formuleren van realistische verwachtingen, passend bij iedere fase van het traject vormt een belangrijk aandachtsgebied. Daarbij wordt soms gebruik gemaakt van testen om de voortgang te meten en te bepalen welke interventies op welk moment nodig zijn.
Het doel is het vinden van de juiste balans tussen tijd en energie om te doen en te dragen versus tijd en energie om te ontspannen en op te laden. Net als het (her)vinden van de juiste balans tussen eigenschappen en vaardigheden, gevoelens en gedachten van het individu in wisselwerking met zijn of haar omgeving.
Het met succes balanceren op het grensgebied tussen al deze gebieden is alleen mogelijk door deze balans te vinden, de meerwaarde te ervaren en te leren waarderen.